• De massagebehandeling

 • Massagemethode

  De massagebehandeling, is op basis van wat je mij verbaal en nonverbaal vertelt.
  Vooral als er contact gemaakt wordt tussen je lichaam en mijn handen is de nonverbale vorm van communiceren erg sterk.

  Ik kijk daarbij vooral als de mens in zijn geheel en niet alleen naar bijvoorbeeld een pijnlijke spier.
  Aan de hand daarvan ontstaat een massagebehandeling waarvan ik verwacht dat je daar het meeste baat bij heb.
  Vaak voel ik of de oorzaak fysiek of emotioneel van aard is.

  Wilt u meer over mij weten zie pagina Paul uw Masseur.

 • Acupressuur

   Acupressuur vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Medische geneeskunst (TCM). Deze eeuwenoude geneeskunst ziet de mens als totaalbeeld: Het lichaam is pas gezond als deze in harmonie is met zijn geest.

  De oorzaak van de klacht hoeft dus niet een fysieke oorzaak te hebben. Rugklachten of nek-schouderklachten hier als voorbeeld genoemd, kunnen dus ook veroorzaakt zijn doordat het privé of zakelijk even tegen zit. In dat geval zal mijn aandacht uitgaan naar het masseren langs de meridianen die hierop betrekking hebben.

  Indien nodig zal ik dan gerichte druk uitoefenen op de daarop liggende acupressuur punten.

 • (Sport)massage

  Als (sport)masseur geef ik regelmatig massagebehandelingen bij Badmintonclub BVA in Sporthal de Pijp Amsterdam
  Hier ligt de nadruk van het masseren op spieren opwarmen en kleine pijntjes die men tijdens het spelen voelt zoveel mogelijk wegmasseren. Na het spelen kan er indien gewenst een spierherstellende massagebehandeling gegeven worden.

  Komt een speler (m/v) bij me met bijvoorbeeld een nek- of schouderklacht dan zal mijn focus vooral gericht zijn om hem zo te masseren dat hij tijdens het spelen minder hinder van de klacht ondervindt. Natuurlijk moet de klacht wel binnen aanvaardbare grenzen liggen.

 • Triggerpointmassage

  Een triggerpoint bestaat als microscopisch kleine delen van spiervezels chemisch te sterk zijn gestimuleerd. Deze spiervezels zijn dan niet langer in staat zijn hun samengetrokken toestand te verlaten.

  Het gebrek aan zuurstof en de ophoping van afvalstoffen irriteren het triggerpoint. Het triggerpoint reageert op deze noodtoestand met het versturen van pijnsignalen.

  De massage van het triggerpoint spoelt het weefsel schoon en helpt de vastgelopen spiervezels in het triggerpoint weer los te komen. Een massagebehandeling direct op de triggerpoints  is een van de meest natuurlijke en effectieve vorm van pijntherapie.

 • Contra-indicatie(s)

  Cliënten vertellen mij regelmatig tevreden te zijn over de massagebehandeling, zelfs zij die in behandeling zijn bij de acupuncturist of fysiotherapeut.

  Mochten er echter klachten zijn die niet door mij behandeld mogen worden, verwijs ik de cliënt door naar een specialist of zijn/haar huisarts.